Wat doe jij precies?

Als ik mensen in mijn omgeving vertel dat ik werk als VA (Virtueel Assistent) of VP (Virtueel Professional) dan kijken ze me vragend aan. ‘Een wat? Wat doe jij dan precies?’ Eerlijk is eerlijk een jaar geleden had ik zelf ook nog nooit van VA of VP gehoord, laat staan dat ik wist wat een VA deed. Dat is ondertussen wel anders.

Wanneer je Google even los laat op de zoekterm ‘Wat is (of doet een VA), dan vind je vele omschrijvingen. Doorgaans zijn ze heel kort en bondig en verdienen deze omschrijvingen een mooi plekje in de Dikke Van Dale. Overigens heb ik Virtueel Assistent opgezocht in de Dikke van Dale maar helaas geen beschrijving kunnen vinden. Virtueel daarentegen wordt wel herkend. ‘ Schijnbaar aanwezig’, ‘Denkbeeldig’. Een VA schijnbaar aanwezig? Nou ik kan je vertellen niets is minder waar.

Een VA is een rechterhand, een ondersteuner, een adviseur, een sparringpartner, een redder in nood, een collega (maar dan op afstand). We werken online en daardoor kunnen we werken op elke locatie, vanuit huis, een lunchroom, de trein of gewoon een keer bij jou op kantoor. Want soms is het ook erg fijn om elkaar echt te zien.

VA’s zijn er in allerlei soorten en maten. Waar de één zich heeft gespecialiseerd, is een ander juist meer allround. Het doel van een VA is om jou te ondersteunen, taken uit handen te nemen zodat er tijd en ruimte ontstaat. Tijd en ruimte om te groeien of juist voor meer rust en balans. Elke ondernemer heeft een eigen reden om een samenwerking te zoeken met een VA.

Maar wat doen we nu eigenlijk?

Passie is iets wat ondernemers drijft, deze passie herkennen wij VA’s. Onze passie zit hem namelijk in het helpen van ondernemers, daarin zijn we enorm gedreven.

Zoals ik al zei, elke VA werkt anders en daarom kies je als ondernemer die VA die bij jou past. Bij de ondersteuning die nodig is of gewoon omdat het vertrouwen en de klik er is. 

Er zijn vele mogelijkheden en voorkomende projecten die een Virtueel Assistent op zich kan nemen. Het mooie is overigens dat wanneer ze de kennis zelf niet in huis hebben ze altijd een andere VA in hun netwerk kunnen inschakelen ter ondersteuning. Jij als ondernemer merkt hier niets van. Jij hebt 1 contactpersoon.

Projecten die we doen?

 1. Dagelijks Management
 2. Personal Assistance
 3. Data Verwerking
 4. Klantenservice
 5. Taal en Tekst
 6. Social Media
 7. E-mail Marketing
 8. Video Productie
 9. Audio en Podcast Productie
 10. Content Marketing Manager
 11. Online Onderzoek
 12. Procesessen structureren
 13. Evenementenorganisatie
 14. Websites bouwen en onderhouden
 15. Webinars
 16. Online Educatie
 17. Boekhouding en Financiën

Wat kan ik voor jou doen?

Ondernemers zijn altijd druk en komen doorgaans tijd te kort. Gedreven door passie groeit hun bedrijf. Ze zijn fantastische ondernemers, werken hard en veel maar aan de achterkant raken ze verdwaald door alle onoverzichtelijke taken die telkens terugkomen en tijdrovend zijn. Ook zijn er ondernemers waarbij het succes zo snel is gegaan dat ze geen tijd hebben om stil te staan bij het daadwerkelijk organiseren van hun bedrijf. Voor al deze ondernemers geldt dat het optimaliseren van processen, het aanbrengen van structuur en het automatiseren van taken en processen veel tijd en rust brengt. 

Elke ondernemer heeft te maken met marketing. Dit kan online of offline. Middels social media kun je veel (potentiële) klanten bereiken. Ze leren jouw bedrijf, jouw product of dienst kennen. Je bouwt een relatie met je (potentiële) klanten. Het inzetten van marketing vergt tijd maar je bouwt aan een relatie, een prettige band met je doelgroep. Dit is relevant voor een bedrijf. 

Ik heb 2 projecten uitgelicht om inzicht te geven in wat ik voor jou kan betekenen. De lijst van mogelijkheden om te werken met een VA is lang en divers, zo ook die van mij.

Wil je meer weten of graag met me in contact komen, bel of mail me: sandra@yellowlobster.nl of 06-42135813

VA’s zijn wel degelijk aanwezig, Aanwezig in jouw bedrijf.