Waarom samenwerken met een Virtueel Assistent (VA): De 7 voordelen

Waarom zou je als ondernemer samenwerken met een VA? Je kan beter de vraag stellen ‘Waarom werk jij (nog) niet met een VA samen? Met een VA aan je zijde krijg jij ruimte om te doen waar jij energie van krijgt EN waar je goed in bent (de reden waarom je ook ondernemer bent geworden).

Maar wat zijn nu echt redenen om te kiezen voor een VA? Zoals ik in een eerder artikel/blog verteld heb heeft elke ondernemer een eigen reden om samen te werken met een VA. Wat je reden ook is er zijn veel voordelen om een samenwerking te starten.

De voordelen

Voordeel 1: Flexibiliteit
Voor een VA hoef je geen (extra) werkplek in te richten, deze werk vanaf een eigen locatie. Daarnaast huur een VA me in voor een gericht aantal uren, jij koopt precies in wat jij op dat moment nodig hebt. Het werken op afstand en het inhuren van gerichte aantal uren maakt het samenwerken enorm flexibel.

Voordeel 2: Geen extra kosten
Zelf heb ik mijn eigen apparatuur en werkplek. Als VA investeer ik in mijn eigen ontwikkelingen middels trainingen en opleidingen. Verplichte kosten als verzekeringen, bijdragen, premies en vakantiegeld zijn bij mij niet van toepassing.

Voordeel 3: Laat je bedrijf groeien
Een VA ontzorgt, ondersteunt en assisteert. Ik wil het beste voor jouw bedrijf en denk daarom met je mee. Om een onderneming naar een volgend niveau te kunnen brengen is een goede samenwerking nodig met iemand die zich volledig inzet voor jouw bedrijf. Ik denk met je mee, draag nieuwe inzichten aan en begrijp wat jouw bedrijf nodig heeft. Door diverse taken uit handen te geven kun jij je beter focussen. Samen vergroten we je groei aanzienlijk.

Voordeel 4: Minder werkdruk
Er zijn ontzettend veel taken die jij als ondernemer op je neemt. Taken als mailbeheer, social media, agendabeheer, administratie, CRM. Al deze taken kosten tijd, pak je agenda er maar eens bij en kijk hoeveel tijd je niet besteed aan je core business. Deze taken slurpen energie en zorgen voor een (grotere) werkdruk. Geef taken uit handen en zorg voor meer ruimte, ruimte om aan je bedrijf te werken.

Voordeel 5: Geen geografische beperkingen
Er zijn totaal geen geografische beperkingen bij het kiezen van een VA. Alles vindt online plaats. Een VA is een volwaardig lid van je team, maar dan op afstand. Gaat je voorkeur uit naar meer offline contact? Zoek dan een VA in je omgeving.

Voordeel 6: Meer werk in minder tijd
Dat klinkt toch als muziek in je oren. Door een samenwerking aan te gaan met een VA wordt er meer werk gedaan in minder tijd. Een VA is zelfstandig. Dus terwijl jij gewoon aan het werk bent worden de taken opgepakt en afgehandeld. Win-Win

Voordeel 7: Verbeter je online zichtbaarheid
Online zichtbaar zijn is voor veel ondernemers belangrijk, zeker in deze tijd. Social media kost aandacht en tijd. Iets waar niet elke ondernemer tijd voor of affiniteit mee heeft. Besteed het uit aan een VA en zorg dat je steeds meer zichtbaar wordt, breidt je netwerk uit en zorg voor nieuwe leads.

Zoals ik al zei, er zijn genoeg redenen om een samenwerking met een VA te starten.

Wat is jouw reden?