Wat zit er allemaal in je gereedschapskist?

Waar maak je tijdens je werk allemaal gebruik van? Als V(irtueel) A(ssistent) maak ik van veel online tools gebruik. Eén van mijn favorieten is Trello. Trello is een online programma (ook op je mobiel is er een app beschikbaar) waarmee je projecten kan managen of planning kan beheren.

Samen met mijn klanten werken we samen middels een bord. Ik maak voor ondernemers een bord aan en zij ontvangen een uitnodiging om samen gebruik te maken van dit bord. Tijdens ons overleg maken we verschillende taken, to do’s, ideeën, projecten etc aan en vervolgens plan ik deze in. De ondernemer draagt op deze manier werkzaamheden over en kan het vervolgens heerlijk loslaten en tijd spenderen aan zaken die voor hem/haar belangrijk(er) zijn. Maar wil hij/zij graag inzicht dan is direct zichtbaar aan welke taken gewerkt wordt of zelfs afgevinkt zijn!

Communicatie

Je kent het wel, je mailbox raakt vol met mails en vragen, je wordt gebeld of men stuurt berichten. Je kan je voorstellen dat de inbox van een VA, die met verschillende ondernemers samenwerkt, al snel vol loopt. Ook hier is Trello een fijne hulp. Je kan namelijk per taak/kaart aangeven of je hulp nodig hebt. Geen losse berichten maar rechtstreeks gekoppeld aan de desbetreffende kaart/to do.

Social Media

Social Media, voor veel ondernemers een blok aan het been en elke keer weer een uitdaging. Ook hier is Trello een hele fijne tool voor. Met ondernemers kijk ik naar het thema of planning van de maand (of een andere termijn). Samen vullen we het bord en zo wordt al snel inzichtelijk hoe we aandacht gaan schenken aan jouw product/dienst/challenge/etc. Uiteindelijk vul ik het bord met contentcreaties. Dit geeft nog veel meer inzicht. Nu heb je als ondernemer niet alleen zicht op wanneer berichten geplaatst worden maar ook welke look and feel je campagne heeft.

Rust en overzicht biedt deze tool. Daarom voor mij een hele belangrijke. Zit jouw ondernemershoofd ook vol en kun je tijd en ruimte gebruiken? Neem gerust een keer contact met me op. Dan maken we kennis en misschien kan ik je al op weg helpen met deze tool.

Groetjes Sandra – Yellow Lobster

sandra@yellowlobster.nl