Ik wil online meer zichtbaar zijn

Ik help een ondernemer met haar social media, haar berichten, content etc. ‘Ik wil graag meer zichtbaar zijn online zodat ik ondernemers kan helpen met mijn kennis’, zei ze.

Ik word blij als ondernemers dit tegen me zeggen want ik word heel blij van social media, dus als ik kan helpen, doe ik dat graag.

‘Moet ik dan met mijn gezicht op social media?’ vraagt ze aan mij en ik zie een beetje paniek in haar blik. ‘Ja, dat gaat inderdaad gebeuren’, is mijn antwoord. Ik kijk haar aan en zie dat ze zich ongemakkelijk voelt en er volgen een heleboel ‘Ja maar-s’.

  • Ja maar, ik sta altijd heel slecht op foto’s
  • Ja maar, ik heb geen foto’s die bruikbaar zijn
  • Ja maar, wie zit daar nu op te wachten
  • Ja maar, dan ziet iedereen mij
  • Ja maar, …….

Online is het nieuwe offline

Helaas worstelen meer ondernemers hiermee (vandaag de dag). Eerst kon je nog naar een netwerkevent of spraken ondernemers elkaar bij een borrel, vergadering, sportschool, golfbaan of waar ook. Nieuwe klanten kwamen binnen via mond-tot-mond reclame.  ‘Je moet eens contact opnemen met ….’ of  ‘Ik werk samen met …., ik geef je het telefoonnummer dan kun je contact opnemen’.

Tegenwoordig werken we veelal thuis. Meetings zijn online, we chatten en volgen we online webinars. Waar we eerst uitkeken naar een beurs of presentatie om nieuwe mensen te ontmoeten, om ideeën of inspiratie op doen, zijn we nu meer aan ons scherm gebonden.

Nu misschien meer dan ooit is online zichtbaarheid belangrijk. Laat ondernemers kennis maken met jou.

Laat zien wie je bent

Hoe fijn is het als we kunnen zien wie de persoon is achter een bedrijf. Als we kunnen lezen welke kennis deze persoon in huis heeft. Als we zien welke interesse deze persoon heeft en hoe fijn is het als deze persoon jou als ondernemer kan helpen? Want uiteindelijk is dat het doel, je kennis en expertise delen zodat andere ondernemers weer verder komen met hun bedrijf.

Ga met je gezicht in beeld en laat zien met wie we kunnen samenwerken. Online hoeven we (gelukkig) geen mondkapje te dragen dus misschien zien we elkaar nu zelfs wel beter dan offline🤔 😷.